Sunday, January 23, 2011

Tengok haiwan di Zoo

Mungkin orang lain sudah lama sampai ke sini, atau mungkin sudah beberapa kali kalian singgah ke sini. Namun, Alhamdulillah, akhirnya saya berjaya juga menjejakkan kaki ke Zoo Negara semalam. Seharian kami mundar-mandir di sana, yalah, baru berbaloi RM25 yang kami bayar tu. Semua tempat kami singgah kecuali Ape Centre sebab kaki dah terlalu lenguh dan kewajipan Zohor yang belum ditunaikan.


Here are some pictures:











Seronok dapat tengok persembahan daripada singa laut. Namun terdetik rasa kasihan pada haiwan tersebut apabila ia tidak diberi upah makan apabila tidak dapat mencapai aras tinggi yang ditetapkan oleh jurulatih ketika melompat. Sepanjang jalan-jalan kat sana, fikiran asyik teringat je kat Alex, Marty, Melman dan Gloria dalam kartun Madagascar tu. Oh, saya memang jumpa diorang semua kat sini, tapi terlupa nak ambil gambar. ;)


Jalan ke Zoo Negara;
LRT Stesen U - Wangsa Maju  (RM2.40)
Naik bas no. 34 atau teksi (RM5- RM7)





* Insya-Allah, minggu depan nak ke RTK. Rindu adik-adik kat sana.   ;(

8 comments:

atiey_ika said...

g jugak upenye..
xckp pon..

Anonymous said...

ipin pg jalan x ajak kite..

nusaibah said...

to upin;
kte bukan xnak ajak, tp kte da boleh agak jwapan awk..well, awk kan busy..nanti kteorg pegi lg kalo free k..kteorg pegi berdua je..jgn ajak org lain... :D

Anonymous said...

bile mase pulak awk ajk kite pg jalan and kite jwb kte busy.. spe lagi busy snanye? huhu.. herm ntah bile la bole nk dating brdua dgn awk.. huhu.. jom pg round s.alam short sem nnt.. hehe

nusaibah said...

upin;
busy awk bukan mcm busy kte..busy awk tu lain sket..well,alang2 nak jalan kat shah alam tu, bawak kte pegi jumpe parents awk la..xpon kte balik jenguk opah kat kampung..mesti tok dalang da rindu kte berdua kan..hihii..

shizune said...

bila pulak awk teringat kat kartun madagascar tu...
ke msa tulis baru teringat.
xcakap kt i pun
haha

nusaibah said...

i simpan dalam hati je..
cakap kat u pun, bukan u boleh buat apa2 kan..
kalo i suruh u lpaskan smua haiwan tu, u boleh buat ke?
hehe....

shizune said...

ye ke..
i tak boleh lepas smua haiwan tu.
nnt dia makan u.
daging u kan sedap.
nnt semua terkam
hahaha
=p